• Home
  • News
    • Κόσμος
    • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
  • Showbiz
  • Life
    • Fitness
    • Σχέσεις
    • Ζώδια
    • Beauty
    • Οικογένεια
    • Ψυχολογία
  • Food
  • Sports
  • Plus
    • Καιρός
    • Κατοικίδια
    • Ταξίδια
    • Όχημα
    • Πολιτισμός
    • Τεχνολογία
    • Απόψεις
    • Good News
    • Viral
  • Home
  • News
    • Κόσμος
    • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
  • Showbiz
  • Life
    • Fitness
    • Σχέσεις
    • Ζώδια
    • Beauty
    • Οικογένεια
    • Ψυχολογία
  • Food
  • Sports
  • Plus
    • Καιρός
    • Κατοικίδια
    • Ταξίδια
    • Όχημα
    • Πολιτισμός
    • Τεχνολογία
    • Απόψεις
    • Good News
    • Viral
  • Most Recent
 Συνταγή για σπιτική μαρμελάδα πορτοκάλι
Food

Συνταγή για σπιτική μαρμελάδα πορτοκάλι

by Angeliki February 15, 2023 | 1:28 pm
0
SHARES
ShareTweet

Τα πορτοκάλια είναι το φρούτο της εποχής και τι πιο ωραίο από το να φτιάξετε μία σπιτική μαρμελάδα πορτοκάλι; Δείτε τη συνταγή που ακολουθεί.

Υλικά

2 μεγάλα πορτοκάλια
1 μικρό λεμόνι
2 φλ. τσαγιού νερό
2 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη

Εκτέλεση

Πλύνετε καλά τα πορτοκάλια και το λεμόνι και στη συνέχεια ψιλοκόψτε τα. Αν βρείτε κουκούτσια, αφήστε τα στην άκρη.

Τοποθετήστε τα φρούτα σε μια μεσαία κατσαρόλα μαζί με το νερό και αφήστε τα να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά.

Σβήστε τη φωτιά, σκεπάστε και αφήστε το μείγμα να «κάτσει» για 24 ώρες.

Την επόμενη μέρα, τοποθετήστε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήστε να μαγειρευτεί, ανακατεύοντας περιστασιακά, για περίπου 20 λεπτά έως μία ώρα, μέχρι το μείγμα να μειωθεί στο μισό.

Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί. Ανεβάστε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή και σιγοβράστε για περίπου 15- 20 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας συχνά για να μην καεί, μέχρι να πήξει.

Για να ελέγξετε αν είναι έτοιμη η μαρμελάδα, τοποθετήστε μια κουταλιά σε ένα κρύο πιάτο και βάλτε το στο ψυγείο για ένα λεπτό. Η μαρμελάδα θα πρέπει να γίνει ζελέ και να κρατήσει το σχήμα της. Αν φαίνεται ρευστή, συνεχίστε το μαγείρεμα για λίγα λεπτά ακόμα και δοκιμάστε ξανά μέχρι να πήξει.

Αφήστε τη να κρυώσει εντελώς και, στη συνέχεια, διατηρήστε τη στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο για έως και έξι εβδομάδες.

Ανακαλύψτε ΕΔΩ περισσότερες συνταγές

Source link

0
SHARES
ShareTweet
Tags: μαρμελάδα συνταγή
Previous post
Next post
Greekorama Greekorama

NEWS

Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία

SΗOWBIZ

SPORTS

FOOD

PLUS

Καιρός
Κατοικίδια
Ταξίδια
Όχημα
Πολιτισμός
Τεχνολογία
Απόψεις
Good News
Viral

LIFE

Fitness
Σχέσεις
Ζώδια
Beauty
Οικογένεια
Ψυχολογία

HELP

Ποιοι Είμαστε
Επικοινωνία
Πολιτική Απορρήτου

Copyright © 2022. Greekorama Designed & Developed by
ADIGITAL Marketing Agency.